eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk

Muzulmán összefogás a palesztin kormányért

Irán legfőbb vallási és politikai vezetője azt javasolja, hogy minden muzulmán ország nyújtson anyagi támogatást a palesztinoknak. Ezt az iráni állami televízió közölte, miután Ali Hamenei ajatolláh fogadta Háled Mesaalt, a palesztin választásokon győztes Hamász politikai bizottságának vezetőjét.

Ali Hamenei ajatolláh támogatásáról biztosította a szélsőséges palesztin mozgalom izraellel kapcsolatos álláspontját.

A malajziai miniszterelnök ezzel egy időben azt közölte, hogy az Iszlám Konferencia Szervezete intézményi és pénzügyi segítséget szándékozik nyújtani a Palesztin Hatóságnak.

Abdullah Ahmad Badawi egyúttal bírálta az Egyesült Államokat és Izraelt a palesztin segélyek megkurtítása miatt.

Közben a világ 86 országában fiók- és társult szervezetekkel rendelkező Muzulmán Testvériség nevű szervezet is bejelentette, hogy világméretű adományozó kampányt indít a Hamász vezetésével megalakuló palesztin kormány pénzügyi támogatására.

Az amerikai kormány az általa terrorszervezetnek minősített Hamász januári választási győzelme után felülvizsgálta, Izrael pedig beszüntette a palesztinoknak nyújtott támogatását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×