eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Négy magyar meghalt egy angliai balesetben

Négy magyar állampolgár meghalt egy angliai közúti balesetben. A kedd délelőtt törént szerencsétlenségnek összesen hat halálos áldozata volt. Hasonlóan súlyos baleset évek óta nem történt a szigetországban.

Nagy-Britanniában négy magyar állampolgár halt meg kedden egy közúti balesetben. A szerencsétlenségnek összesen hat halálos áldozata volt. A baleset még reggel történt a kelet-angliai Lincolnshire grófságban, Grantham kisváros közelében, Sedgebrook és Bottersford között. A londoni magyar nagykövetséget kedden késő este tájékoztatta arról a lincolnshire-i rendőrség, hogy az áldozatok közül négyen magyarok voltak.

A másik két halott a magyar munkavállalókat szállító kisbusz portugál sofőrje, illetve annak a kamionnak a vezetője, amellyel a kisbusz előzés közben összeütközött. Ez a baleset az utóbbi évek legsúlyosabb közúti szerencsétlensége volt Angliában, a szerencsétlenség miatt az A52-es főút még kedd éjjel is le volt zárva.

A rendőrség eddigi vizsgálatai alapján valószínűsíthető, hogy a kisbusz vezetője a két nyomsávos országúton kamionsor előzésébe kezdett. Egy teherautót megelőzött, a második előzése közben viszont frontálisan ütközött egy harmadik, szembejövő kamionnal. A baleset után egy negyedik teherautó belerohant annak a kamionnak a hátuljába, amellyel a kisbusz ütközött.

A kisbusz nyugati irányba tartott, az utasok Nottinghamshire grófságbeli munkahelyére, amikor a szerencsétlenség történt. A rendőrségi tájékoztatás szerint az elhunytak földi maradványait a leicesteri kórházba szállítják halottkémi vizsgálatra. A kisbusz további két utasa megsérült őket a granthami kórházban kezelik. Állapotuk nem életveszélyes.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×