eur:
395.15
usd:
371
bux:
65118.41
2024. április 19. péntek Emma

Madárinfluenza már Belgiumban is?

Belga lapértesülések szerint elképzelhető, hogy madárinfluenzában pusztult el az a hattyú, amelynek a tetemét Belgium egy mocsaras környékén találták meg tegnap. Az országban eddig még nem jelent meg a fertőzés.

Az illetékes belga hatóság megkezdte a mocsaras környéken elpusztult hattyú tetemének vizsgálatát. A szakemberek ugyanakkor úgy vélik, nem ritka eset, hogy ilyen tünetekkel elhullott madarat találjanak.

A hét végén több európai uniós államban - Görögországban, Olaszországban és Szlovéniában - is azonosították a madárinfluenza emberre is veszélyes vírusát.

Belga szakemberek szerint országukban akkor kell igazán szigorítani az elővigyázatossági intézkedéseket, ha Spanyolországban találnak madárinfluenzás gócokat, Belgiumon ugyanis az ide, vagy Marokkóba tartó vadmadarak vonulnak át.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×