eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Finnországba is mehetnek dolgozni?

Finnország azt fontolgatja, hogy feloldja az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott közép- és kelet-európai országok munkavállalóit érintő korlátozásokat.

Finnország feloldaná az Európai Unióhoz tavalyelőtt csatlakozott közép-európai országokat érintő munkaerő-korlátozást - közölték diplomáciai források Drezdában, ahol Sólyom László köztársasági elnök találkozott Tarja Halonen finn államfővel. A munkaerőpiac megnyitása elől Portugália sem zárkózik el, de Jorge Sampaio, hivatalából távozó portugál elnök Drezdában nem kívánt a kormány nevében nyilatkozni.

Finnországgal és Portugáliával együtt öt ország biztosítaná a szabad munkavállalást az új tagállamoknak: Nagy-Britannia, Írország és Svédország kezdettől fogva a szabad munkavállalás elvét vallotta.

Spanyolország, Portugália: talán, Németország, Ausztria: nem

Lehetséges, hogy Spanyolország és Belgium is csatlakozik ehhez a körhöz, míg a többiek maximum hét évig korlátozhatják a közép- és kelet-európai munkaerő beáramlását. Különösen Németország és Ausztria zárkózik el a nyitástól.

A hétvégén hét európai államfő tanácskozott Európa hasznáról, azonosságtudatáról és jövőjéről a szász tartományi székhelyen.

A megbeszéléseken korábban a magyar köztársasági elnök egy független európai média létrehozását kezdeményezte. Sólyom László úgy vélte: olyan közös médiára van szükség, amely a kormányok fölött tudná közvetíteni az unió üzenetét az emberekhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×