eur:
393.83
usd:
367.83
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Felrobbant egy orosz gázvezeték

Dél-oroszországban felrobbant a Grúziába és az Örményországba irányuló gázvezeték két ága vasárnap hajnalban, ami miatt leállt a gázszállítás a két kaukázusi köztársaságba - közölte a rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma.

Viktor Belcov minisztériumi szóvivő szerint úgy tűnik, baleset történt, de egyelőre nem zárják ki a bűncselekmény lehetőségét. A helyszínre utaztak a Szövetségi Biztonsági Szolgálat ügynökei is.

Mihail Szaakasvili grúz elnök a gáz- és áramszállítások gyors helyreállítását követelte Oroszországtól, s a grúz energiarendszerrel szembeni szabotázsakcióról beszélt.

Két robbanás történt két különböző vezetéken Észak-Oszétia területén, nem messze a grúz határtól. A helyreállítás folyik - mondta Belcov.

Vlagyimir Ivanov, a minisztérium egyik észak-oszétiai tisztségviselője azt mondta, hogy a helyreállításhoz két-három napra lesz szükség.

Grúziának több napos gázkészlete van, így a szállítás leállását egyelőre nem érzi meg az ország. Örményországba Grúzián keresztül vezet az orosz gázcső.

Nem egyszer fordult elő az elmúlt években, hogy Dél-Oroszországban szabotázsakcióban felrobbantottak gázvezeték, de ezek soha nem okoztak fennakadást az ellátásban.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×