INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Felrobbant egy orosz gázvezeték

Infostart / InfoRádió
Dél-oroszországban felrobbant a Grúziába és az Örményországba irányuló gázvezeték két ága vasárnap hajnalban, ami miatt leállt a gázszállítás a két kaukázusi köztársaságba - közölte a rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma.

Viktor Belcov minisztériumi szóvivő szerint úgy tűnik, baleset történt, de egyelőre nem zárják ki a bűncselekmény lehetőségét. A helyszínre utaztak a Szövetségi Biztonsági Szolgálat ügynökei is.

Mihail Szaakasvili grúz elnök a gáz- és áramszállítások gyors helyreállítását követelte Oroszországtól, s a grúz energiarendszerrel szembeni szabotázsakcióról beszélt.

Két robbanás történt két különböző vezetéken Észak-Oszétia területén, nem messze a grúz határtól. A helyreállítás folyik - mondta Belcov.

Vlagyimir Ivanov, a minisztérium egyik észak-oszétiai tisztségviselője azt mondta, hogy a helyreállításhoz két-három napra lesz szükség.

Grúziának több napos gázkészlete van, így a szállítás leállását egyelőre nem érzi meg az ország. Örményországba Grúzián keresztül vezet az orosz gázcső.

Nem egyszer fordult elő az elmúlt években, hogy Dél-Oroszországban szabotázsakcióban felrobbantottak gázvezeték, de ezek soha nem okoztak fennakadást az ellátásban.

A címlapról ajánljuk