eur:
393.77
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ali Agca újra börtönben

Törökországban visszavonta a legfelsőbb semmítőszék azt a bírósági ítéletet, amellyel feltételesen szabadlábra helyezték a néhai II. János Pál pápa merénylőjét.

A semmítőszék szerint a nyolc napja szabadult Agcának egy török újságíró meggyilkolása és más, Törökországban régebben elkövetett bűncselekmények miatt vissza kell térnie a börtönbe.

Az ezek miatt kirótt büntetési tételek ugyanis nem vonhatók össze a katolikus egyházfő elleni merénylet miatt kiszabottal.

Miután az ügyészség nem emelt kifogást az ítélet ellen, Agcát őrizetbe vették és beszállították Isztambul Kartal nevű ázsiai kerületében egy rendőrőrsre.

A szabadlábra helyezésről szóló döntés megsemmisítését a török kormány kérte.

Mehmet Ali Agca 1981. május 13-án, a római Szent Péter téren lőtt rá a katolikus egyházfőre. Ezután 19 évet ült egy olaszországi, majd további mintegy 5 évet egy törökországi börtönben.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×