INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

Nemzetközi fellépés Ahab kapitány utódai ellen

Infostart

Diplomáciai jegyzékben kérte Japántól 17 ország kormánya, hogy fejezze be az állítólag tudományos céllal végzett bálnavadászatot.

A jegyzék szerint az aláírók "arra buzdítják Japánt, hogy csatlakozzék a nemzetközi közösséghez, és szüntesse be a bálnák megölésével járó tudományos kutatást, és rendelje vissza bálnavadász hajóit".

A japán halászok az idén is több száz törpebálna elejtésére készülnek. A szigetországot a tengeri emlősök vadászata miatt számos alkalommal bírálták az állatvédő szervezetek.

"Fölösleges öléssel járó eszközökkel végezni a tudományos adatok begyűjtését, mivel más, a bálnák pusztulásával nem járó műszaki eszközökkel is minden információ megszerezhető" - olvasható a brazil nagykövetség által közzétett jegyzékben, amelyet főként európai országok írtak alá.

Tavaly júniusban a nemzetközi bálnakonferencián Japán kivételes felmentést kért a vadászati tilalom alól, amit nem kapott meg. Ennek ellenére célul tűzte ki, hogy évi 440-ről 850-re emeli az elejtett törpebálnák számát.

A tokiói halászati minisztérium a jegyzékre reagálva közölte: a dokumentum nem változtat Japán álláspontján.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018