eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az uniós országok az ENSZ BT elé vinnék az ügyet

Az iráni atomprogram ENSZ Biztonsági Tanácsa elé utalását kérik az Európai Unió nevében Teheránnal tárgyaló országok. Nagy-Britannia, Németország és Franciaország a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséghez nyújtja be erről szóló határozattervezetét.

Uniós diplomáciai források szerint a javaslatban arra kérik Iránt: segítsen tisztázni az ország atomfegyverprogramjával összefüggő kérdéseket.

Ha a határozatot jóváhagyja a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség kormányzótanácsa, akkor most először fordul elő az iráni atomválság 2002. augusztusi kezdete óta, hogy a Biztonsági Tanácsnak foglalkoznia kell az üggyel.

Ebben az esetben a 15 tagország képviselőiből álló testület büntetőintézkedéseket hozhat Iránnal szemben.

Irán korábban azzal fenyegetett, hogy megemeli a kőolaj árát, ha az ENSZ Biztonsági Tanácsa szankciókat hoz ellene atomprogramjának felújítása miatt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×