eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Nem térhet vissza az izraeli kormányfő

Akár még napokig is mesterséges álomban tarthatják a súlyos agyvérzést szenvedett Ariel Saront. Kezelőorvosai szerint még van esély a 77 éves politikus felépülésére, arra azonban nincs, hogy újra elfoglalja hivatalát. Közben a palesztin elnök is aggodalmát fejezte ki az izraeli miniszterelnök állapota miatt.

Akár a hét végéig is mesterséges altatásban tarthatják a súlyos agyvérzést szenvedett Ariel Saron izraeli miniszterelnököt, akin szerda éjszaka hét órás életmentő műtétet hajtottak végre.

A jeruzsálemi Hadassza kórház igazgatója szerint a kormányfő állapota stabil, ami a javulás kezdete lehet, „de ez egy hosszú folyamat" – fejtette ki Slómó Mor-Jószéf.

A professzor elmondta, hogy Ariel Saron pupillái ingerlésre, fényre reagálnak, "ami azt jelenti, hogy az agy működik". A pupillák reagálását független orvosok ugyancsak kedvező jelnek tartják az önálló agyi tevékenység szempontjából.

A professzor ugyanakkor az izraeli kormányfő esetleges visszatérését firtató kérdésekre azt válaszolta, hogy „a jelenlegi körülmények ismeretében a jövőre nézve ez nem lesz lehetséges".

Közben telefonon fejezte ki aggodalmát Ariel Saron állapota miatt Mahmúd Abbász palesztin elnök is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×