eur:
394.05
usd:
369.37
bux:
65214.53
2024. április 19. péntek Emma

Foglyok bántalmazása miatt ítéltek el öt amerikai katonát

Egytől hat hónapig terjedő börtönbüntetésre ítélt egy amerikai haditörvényszék öt Irakban szolgáló amerikai katonát, akik rosszul bántak iraki foglyokkal.

A gyanúsítottak közül többen bűnösnek vallották magukat a foglyok bántalmazása, valamint kegyetlenkedések és rossz bánásmód miatt.

A börtönbüntetés mellett a bűnösöket lefokozták, két katonát pedig leszerelnek a hadseregből, miután letöltötték a szabadságvesztést.

Az amerikai hadsereg közlése szerint a katonák az elitalakulatnak számító 75. Rangers ezredben szolgáltak.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×