eur:
394.42
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Fegyveresek foglalták el a Fatah rámalláhi székházát

Rámalláhban álarcos fegyveresek elfoglalták a palesztin kormányzó párt, a Fatah székházát, tiltakozásul amiatt, hogy a palesztin hatóság elnöke úgy döntött: az előválasztások győztesei helyett maga nevezi ki a párt parlamenti képviselőjelöltjeit. Az akció során lövöldözés tört ki, két ember megsebesült.

Mahmúd Abbász azért írta ki az előválasztásokat a Gázai-övezetben és Ciszjordániában, hogy azok eredménye alapján állítsák össze a párt jelöltlistáját a januári parlamenti voksolásra.

Az elnök később a zavargások miatt semmisnek nyilvánította a szavazás eredményét, és bejelentette, hogy maga nevezi ki a jelölteket.

Tegnap palesztin fegyveresek megrohamozták a Gázai-övezet legjelentősebb fogdáját, és tűzharcba keveredtek az őrökkel. Az övezet más helyein a kormányzó Fatah mozgalom fegyveresei hatoltak be több választási irodába.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×