eur:
389.34
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A zöld rendszámot elsőként megkapó (de nem az egyes sorszámú) BMW i3 elektromos meghajtású személygépkocsi a Wallis Duna Kft. telephelyén Budapesten 2015. október 13-án. A rendszámmal az elektromos autóknak járó kedvezményeket is igénybe lehet majd venni.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Egy fontos magyar miniszter Németországba megy az elektromos autók miatt

Nagy Márton és a Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja Németországba utazik.

A miniszter tárgyalni fog Robert Habeck gazdasági és klímaügyi miniszterrel, Florian Toncar pénzügyminisztériumi parlamenti államtitkárral, továbbá a BMW, a Mercedes és az AUDI felsővezetőivel.

A kormány célja, hogy idén újraindítsa, jövőre pedig tovább emelje a gazdasági növekedést, amelyben a munkaerőpiaci aktivitás, a beruházások és a fogyasztás növelése mellett kulcsszerepet játszik a gazdaság dualitásának oldása.

A közlemény szerint "hazánk abban érdekelt, hogy Németország, mint legfontosabb külpiacunk, gazdasági teljesítménye és versenyképessége tovább javuljon, a gazdasági kapcsolatok erősödjenek. A megbeszélések egyik központi eleme az autóipar jövője lesz, különös tekintettel a Magyarországon jelen lévő nagy német autógyárakra és az elektromos járműgyártásra".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×