eur:
394.33
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Bitcoin Symbol in a digital raster microstructure - 3d illustration
Nyitókép: peterschreiber.media/Getty Images

Elképesztő, ami a bitcoinnal történik

A bitcoin jegyzése 65 ezer dollár fölé, több mint kétéves csúcsra emelkedett a hétfő délelőtti európai kereskedésben.

A digitális fizetőeszközt 65 ezer 537 dolláron jegyezték, két év után először lépte át a 65 ezer dolláros szintet. A bitcoin ezzel még közelebb kerül a 2021 novemberében beállított 68 ezer 999 dolláros rekordszinthez.

A bitcioin jegyzése idén eddig 50 százalékkal erősödött, az emelkedés az elmúlt hetekben gyorsult fel részben annak hatására, hogy januárban az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) engedélyezte az első 11, bitcoinba befektető, azonnali befektetési alap (ETF) tőzsdei kereskedésének elindítását.

A tíz legnagyobb amerikai azonnali bitcoin alapba 2,17 milliárd dollár nettó tőke áramlott a március 1-jével záródott héten, ennek több mint a fele a BlackRock's iShares Bitcoin Trusthoz került - áll a londoni tőzsdét üzemeltető LSEG jelentésében.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 22. 21:40
×
×
×
×