eur:
393.1
usd:
366.77
bux:
66587.13
2024. április 25. csütörtök Márk
Michael OLeary, a Ryanair vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart a légitársaság Belgiumból induló nyári járatairól Brüsszelben 2021. július 1-jén.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Megszólalt a Ryanair vezére: sokba fog kerülni az utasoknak

A vártnál kevesebb új gépet kap a légitársaság, ezért várhatóan 10 százalékkal emelkedenek átlagosan a jegyárak.

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary bejelentette, hogy a Boeing repülőgépek késedelmes leszállítása miatt idén nyáron magasabb viteldíjakra számíthatnak a nyaralók – írja a Portfolio.

Az eredetileg márciusra várt 57 darab Boeing 737 Max 8200-as késedelmes érkezése miatt a nyári szezonra csak 40-45 gépet tudnak időben leszállítani, a légitársaság a kapacitáshiányra hivatkozva akár 10 százalékos viteldíjemeléssel is számol. A Ryanair reméli, hogy kártérítést kap a késésekért, de elsősorban a megrendelt gépek beszerzésére összpontosít. A vezérigazgató elismerte, hogy a nyáron Európa-szerte „magasabb viteldíjakkal kell számolni”, ami nemcsak a Ryanairt, hanem potenciálisan más, kapacitáshiánnyal küzdő légitársaságokat is érint.

A cég 10 százalékos jegyáremelést vetített előre.

A 2023-as meredek, 17 százalékos emelkedés alatt lesz így az árváltozás.

A korlátozott repülőgép-kapacitás miatt a 205 millió utas szállítására vonatkozó eredeti becslésről 200 millió körülire csökkenthetik az utasszámot a Ryanairnél.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×