eur:
389.68
usd:
364.22
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Michael OLeary, a Ryanair vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart a légitársaság Belgiumból induló nyári járatairól Brüsszelben 2021. július 1-jén.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Megszólalt a Ryanair vezére: sokba fog kerülni az utasoknak

A vártnál kevesebb új gépet kap a légitársaság, ezért várhatóan 10 százalékkal emelkedenek átlagosan a jegyárak.

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary bejelentette, hogy a Boeing repülőgépek késedelmes leszállítása miatt idén nyáron magasabb viteldíjakra számíthatnak a nyaralók – írja a Portfolio.

Az eredetileg márciusra várt 57 darab Boeing 737 Max 8200-as késedelmes érkezése miatt a nyári szezonra csak 40-45 gépet tudnak időben leszállítani, a légitársaság a kapacitáshiányra hivatkozva akár 10 százalékos viteldíjemeléssel is számol. A Ryanair reméli, hogy kártérítést kap a késésekért, de elsősorban a megrendelt gépek beszerzésére összpontosít. A vezérigazgató elismerte, hogy a nyáron Európa-szerte „magasabb viteldíjakkal kell számolni”, ami nemcsak a Ryanairt, hanem potenciálisan más, kapacitáshiánnyal küzdő légitársaságokat is érint.

A cég 10 százalékos jegyáremelést vetített előre.

A 2023-as meredek, 17 százalékos emelkedés alatt lesz így az árváltozás.

A korlátozott repülőgép-kapacitás miatt a 205 millió utas szállítására vonatkozó eredeti becslésről 200 millió körülire csökkenthetik az utasszámot a Ryanairnél.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×