eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Senior woman in the city
Nyitókép: Eva-Katalin/Getty Images

Nem elég zöldnek látszani a boltokban, azt bizonyítani is tudni kell

Az Európai Unió új szabályozást vezet be, amely valódibbá és hitelesebbé teszi a termékek zöld címkézését, továbbá megbízhatóbb alapokat biztosít a zöld átállásnak - jelentette ki Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa.

Didier Reynders, az Európai Parlament plenáris ülésén a fogyasztóknak a zöld átállás során a tisztességtelen címkézéssel szembeni védelméről és a hatékonyabb tájékoztatás biztosításáról folytatott vitán hangsúlyozta, mivel manapság nagy számban fordul elő a vevőket megtévesztő címkézés, a jövőben a címkéken feltüntetett állításokat a gyártónak, illetve a forgalmazónak bizonyítaniuk kell.

Az EU a jogszabálytól azt reméli, hogy a fogyasztók megbízhatóbban tudják majd megállapítani, hogy melyek a környezetbarát termékek, amely által a vásárlói tudatosság is fejlődik - emelte ki.

Az EU a jogszabály bevezetésével kiszűri a magukat zöldnek feltüntető vállatokat - emelte ki az uniós biztos.

Tóth Edina, a Fidesz európai parlamenti képviselője közölte, a jogszabály elfogadásával hatékonyan lehet majd betiltani a megtévesztő zöldre festést. Az új szabályoknak köszönhetően

a vállalatoknak ezentúl bizonyítaniuk kell, hogy termékeik valóban környezetbarátok

- emelte ki.

Az EP-képviselő fontosnak nevezte a kettős minőség elkerülését, valamint az olyan bizonyíthatatlan és túlzottan általános állítások és címkék használatát, mint az öko, bioalapú vagy klímabarát.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×