eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gas station at sunset.
Nyitókép: Issarawat Tattong/Getty Images

Kemény utasítást kaptak a magyarországi benzinkutak

Hétfőtől drasztikusan drágul majd az üzemanyagok ára.

Pénteken a magyarországi töltőállomások zöme anyavállalatától megkapta a 21 forintos hétfői üzemanyagár-emelésre vonatkozó utasítást – írja a Portfolio.

A Mol tavaly év végén jelentette be, hogy az üzemanyagok jövedéki adójának újévtől hatályos, bruttó 41 forintos emeléséből, saját költségére, hálózatán, 1-jétől csak 20 forintot érvényesít. A fennmaradó, 21 forintot pedig két héttel később, 15-ével – most hétfőn – építi kiskereskedelmi tarifáiba. Ez az intézkedés komoly bevételkiesést okozott az ágazatnak a lap szerint.

Január elején egyébként az árak nem emelkedtek a várt mértékben, de a piaci alapú nagykereskedelmi árak újév óta a benzin esetében 3, a gázolajnál pedig 12 forinttal csökkentek. Ezt persze ebben a helyzetben nem minden kút követte le.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×