eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: BoliviaInteligente/Unsplash

Elon Musk nem áll le: hamarosan pénzt is lehet utalni az X-en

Már tizenhárom amerikai állam hozzájárult ahhoz, hogy az egykori Twitter felhasználói pénzt küldhessenek egymásnak.

Elon Musk közösségi médiaplatformja, az X (korábbi nevén a Twitter) egy lépéssel közelebb került a fizetési szolgáltatások nyújtásához, miután a héten megkapta a pénzforgalmi engedélyt egy újabb, sorban a tizenharmadik amerikai államtól – írja a Reuters alapján a Portfolio. Az X-nek minden államban engedélyre lesz szüksége, hogy az USA egészében kínálhasson fizetési szolgáltatásokat, ez akár másfél évig is eltarthat.

Pennsylvania engedélye megkönnyíti az X számára, hogy pénzátutalásokat hajtson végre, és megnyitja az utat a vállalat előtt, hogy a PayPal Venmójához hasonlóan a felhasználók egymás között pénzt küldhessenek egymásnak.

A Twitter 2022 októberében történt felvásárlása óta Musk rendszeres hangoztatja, hogy elképzelései szerint a vállalatot a népszerű kínai WeChat alkalmazáshoz hasonló "mindent tudó alkalmazássá" alakítaná át, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy üzeneteket küldjenek, de taxit is hívjanak vagy kereskedőkkel fizessenek az alkalmazáson keresztül.

Musk azt mondta az X alkalmazottainak, hogy a felhasználóknak képesnek kell lenniük arra, hogy "teljes pénzügyi életüket" is a platformon bonyolítsák le. A The Verge októberi jelentése szerint várhatóan a jövő év végéig "bevezetésre kerülnek az új funkciók".

Az X pénzátutalási engedélyét már megkapta többek között Arizona, Georgia, Wyoming és Maryland államokban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×