eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. július 6-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Fontos kijelentést tett a kormány a nyugdíjrendszer reformjáról

Gulyás Gergely szerint a magyar rendszer fenntartható, és a következő tíz évben nem szorul módosításra.

Varga Mihály pénzügyminiszter az Országgyűlés népjóléti bizottságában tartott meghallgatásán arról beszélt, hogy hamarosan a nyilvánosság elé kerülhet nemzetközi szakértők elemzése a magyar nyugdíjbiztosítási rendszerről. Megállapításaikat a kormány is értékeli majd, a javaslatokat pedig 2024 első felében társadalmi vitára bocsátják.

A csütörtöki Kormányinfón arról érdeklődtek Gulyás Gergelytől, hogy a pénzügyminiszter milyen nemzetközi szakértőkről beszélt, és milyen változások várhatók ennek alapján a nyugdíjrendszerben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy a kérdésben félreértés van.

"Uniós elvárás, hogy a helyreállítási alapban részt vevő államok köteles bizonyos tanulmányokat elvégeztetni különböző területeken. Az egyik ilyen a nyugdíjrendszer, annak vizsgálata, hogy az mennyire fenntartható" – mondta a miniszter, és kijelentette: a magyar nyugdíjrendszer fenntartható, és tíz éven belül nincs is szükség a módosítására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×