eur:
391.27
usd:
367.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Yettel feliratok a Telenor Magyarország Zrt. üzletében egy budai bevásárlóközpontban 2022. február 15-én. Márciustól nevet változtat a cseh PPF befektetői csoport tulajdonában álló mobiltársaság, új neve Yettel Magyarország Zrt. lesz.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kérelem érkezett a GVH-hoz, egyre közelebb az új arab főtulajdonos a Yettelhez

Az abu-dzabi székhelyű vállalat 50 százalék plusz egy részvényt szerezne, a tranzakció értéke 2,15 milliárd euró lehet.

Összefonódási kérelmet nyújtottak be a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) annak érdekében, hogy az Emirates Telecommunications Group nevű arab távközlési cég tulajdonába kerülhessen a Yettel – írja a 24.hu.

A bejelentőt november 28-án kapta meg a GVH a versenyhivatal oldalán közzétett dokumentum szerint.

Az arab vállalat 50 százalék plusz egy részvényt szerezne a PPF Telecom Groupban, amivel a Yettel fő tulajdonosa lehet. Az abu-dzabi székhelyű távközlési csoport még a nyáron kötelező érvényű megállapodást írt alá a PPF csoporttal irányító részesedés megszerzésére a cseh távközlési vállalat bolgár, magyar, szerb és szlovák érdekeltségeire vonatkozóan.

A PPF Telecom magában foglalja a Yettel Bulgaria, a Yettel Hungary, a Yettel Serbia és az O2 Slovakia szolgáltatási tevékenységét, valamint a Cetin és az O2 Networks infrastruktúra vállalatokat, amelyek jelenleg a szolgáltató cégektől különválva működnek. A tranzakció értéke 2,15 milliárd euró lehet.

A PPF Telecom Group még 2018-ban vásárolta meg a norvég Telenortól a hazai Telenor Magyarországot, amelyet tavaly Yettelre nevezett át.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×