eur:
393.91
usd:
363.68
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Yettel feliratok a Telenor Magyarország Zrt. üzletében egy budai bevásárlóközpontban 2022. február 15-én. Márciustól nevet változtat a cseh PPF befektetői csoport tulajdonában álló mobiltársaság, új neve Yettel Magyarország Zrt. lesz.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kérelem érkezett a GVH-hoz, egyre közelebb az új arab főtulajdonos a Yettelhez

Az abu-dzabi székhelyű vállalat 50 százalék plusz egy részvényt szerezne, a tranzakció értéke 2,15 milliárd euró lehet.

Összefonódási kérelmet nyújtottak be a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) annak érdekében, hogy az Emirates Telecommunications Group nevű arab távközlési cég tulajdonába kerülhessen a Yettel – írja a 24.hu.

A bejelentőt november 28-án kapta meg a GVH a versenyhivatal oldalán közzétett dokumentum szerint.

Az arab vállalat 50 százalék plusz egy részvényt szerezne a PPF Telecom Groupban, amivel a Yettel fő tulajdonosa lehet. Az abu-dzabi székhelyű távközlési csoport még a nyáron kötelező érvényű megállapodást írt alá a PPF csoporttal irányító részesedés megszerzésére a cseh távközlési vállalat bolgár, magyar, szerb és szlovák érdekeltségeire vonatkozóan.

A PPF Telecom magában foglalja a Yettel Bulgaria, a Yettel Hungary, a Yettel Serbia és az O2 Slovakia szolgáltatási tevékenységét, valamint a Cetin és az O2 Networks infrastruktúra vállalatokat, amelyek jelenleg a szolgáltató cégektől különválva működnek. A tranzakció értéke 2,15 milliárd euró lehet.

A PPF Telecom Group még 2018-ban vásárolta meg a norvég Telenortól a hazai Telenor Magyarországot, amelyet tavaly Yettelre nevezett át.

Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
Gyengébb az amerikai feldolgozóipar, mint az elemzők gondolták

Gyengébb az amerikai feldolgozóipar, mint az elemzők gondolták

Gyorsult az amerikai feldolgozóipari szektor teljesítménycsökkenése februárban az Ellátásilánc-menedzsment Intézet (Institute for Supply Management - ISM) pénteken közzétett adatai alapján. Az Egyesült Államok feldolgozóipari ágazatának februári beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 47,8 pontra csökkent az előző havi, 2022 októbere óta a legmagasabb 49,1 pontról. Elemzők kedvezőbb adatot, 49,5 pontot vártak februárra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×