eur:
390.7
usd:
366.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
stock photo
Nyitókép: Jozsef Zoltan Varga/Getty Images

Komoly átcsoportosításokat végzett a kormány – a döntés a rezsialapot is érinti

A költségvetési tartalékok terhére csoportosított át a kormány.

A Központi Maradványelszámolási Alap előirányzatból a Rezsivédelmi Alap fejezet terhére történő, fejezetek közötti és fejezeten belüli előirányzat-átcsoportosításról és kormányhatározat módosításáról címmel jelent meg a kormány határozata csütörtök este – adta hírül a Portfolio.

Mint írják, egyrészt kivett a Megtakarítási Alapból 24 milliárd forintot és ezt átirányította a Központi Maradványelszámolási Alapba, majd egy másik átcsoportosításával 25,2 milliárd forintot vont el a Központi Maradványelszámolási Alapból és adott belőle 11,8 milliárd forintot a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó társaságok forrásjuttatásaira, 5,2 milliárd forintot a KIM-hez tartozó egyetemeknek, de 4 milliárd forinttal lett gazdagabb a Miniszterelnöki Kabinetiroda Kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatok címsora.

A kormány aktuális döntései a Rezsivédelmi Alapot is érintették.

Csökkentette 11,1 milliárd forinttal az alapon belül az önkormányzatok kompenzációja sort és 40 milliárd forinttal a versenyszektor támogatását. Az előbbi a helyi önkormányzatok működési célú kiegészítő támogatásaira ment el, míg utóbbi a Gazdaságfejlesztési Minisztériumhoz került a Gazdaságfejlesztési programok egyéb működési célú kiadásaira – írja a portál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×