eur:
390.97
usd:
366.83
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Engineer hand using tablet with machine real time monitoring system software. Automation robot arm machine in smart factory automotive industrial Industry 4th iot , digital manufacturing operation.
Nyitókép: Zapp2Photo/Getty Images

Új autógyártó jöhet Magyarországra, azt is sejtik, melyik

Hazánk négy másik európai országgal versenyezhet a beruházásért.

Kínai autógyár lehetséges magyarországi építéséről értesült hazai külgazdasági forrásokból a g7.hu. A jelek szerint a BYD érkezése van terítéken.

Két európai gyár építésében is gondolkodik a BYD, öt ország szerepel a lehetséges jelöltek között: Magyarország mellett Franciaország, Lengyelország, Németország és Spanyolország. Ennek kapcsán érdekesség, hogy a héten Orbán Viktor miniszterelnök a BYD sencseni üzemét is megnézte a Kínában tett látogatása során.

Tavaly 1,86 millió akkumulátoros autót értékesített a BYD, a hibridekkel együtt a szegmensben már ők uralják a piacot. Kínában egy év alatt megháromszorozták az eladásaikat, az export viszont csak nemrég került képbe. Európában – immáron Magyarországgal együtt – 18 országban értékesít a BYD, mely 2030-ra az európai villanyautó-piacon a három legnagyobb márka közé akar kerülni.

Még idén dönthetnek arról, hol kezdi meg európai terjeszkedését a BYD. A kínaiak célja, hogy 2025-ben már a gyártást is megkezdjék a kontinensen.

Ugyanakkor nem a BYD az egyetlen kínai gyártó, ami Magyarországgal szemez: úgy tudni, a GWM a kelet-német tartományokon és Csehországon kívül Magyarországban is gondolkodik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×