eur:
390.67
usd:
366.2
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke beszédet mond a közbeszerzési törvény aktuális módosításairól tartott konferencián a MOM Kulturális Központban 2020. február 18-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nemzetközi csúcsszervbe nyert tagságot a GVH elnöke

A világ versenyhatóságait tömörítő Nemzetközi Versenyhálózat (ICN) irányító testületének állandó tagjává választották Rigó Csabát, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökét a szervezet éves barcelonai konferenciáján - tájékoztatta az MTI-t a GVH pénteken.

A közleményben felidézték: a magyar versenyhatóság elnöke 2021-ben három évre ideiglenes tagja lett az irányító testületnek, azt követően, hogy az ICN 2021-es éves konferenciáját Magyarországon rendezték meg. Ez változott mostantól állandó tagsággá az ICN éves kongresszusán hozott döntés értelmében.

A kelet-közép-európai régióból eddig még nem volt választott tagja az ICN irányító testületének

– tették hozzá.

Andreas Mundt, a Német Szövetségi Versenyhivatal és a Nemzetközi Versenyhálózat irányító testületének elnöke a közlemény szerint kiemelte: a választott tagság a GVH elmúlt években végzett munkájának az elismerése.

A GVH nagy hangsúlyt helyez a nemzetközi együttműködésre, aminek fókusza a tudásmegosztás, és munkájában a legjobb nemzetközi gyakorlatokat igyekszik alkalmazni – idézte a közlemény Rigó Csabát.

A tagsággal a GVH elnöke többek között olyan országok versenyhivatalainak vezetőivel ül egy asztalnál, mint az Egyesült Államok, Németország, Ausztrália, az Egyesült Királyság, Japán és India – tudatta a GVH.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×