eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós

Csavart egyet a Lidl az ingyenes töltés megszüntetésén, itt vannak az árak

Tudható, hogy mennyit kell majd fizetni az áruház parkolóiban.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk, szeptember 4-e után már nem lehet ingyenesen tölteni az e-autókat a Lidl parkolóiban. A Lidl e-charge applikáció megszűnik, helyette a villanyautósok a jövőben három módon vehetik igénybe a szolgáltatást az áruházak nyitvatartási idejében.

A töltést a Lidl Plus alkalmazásból, a Lidl weboldalán keresztül indíthatják el, valamint harmadik opcióként úgynevezett roaming megoldást is választhatnak majd a vásárlók.

Most közzétették az árakat is, ezekről a Portfolio számol be. A diszkontáruház ide tett egy csavart. Az alkalmazáson keresztül ugyanis jóval olcsóbb a dolog.

  • Lidl Plus alkalmazással indítva: AC töltőn 149 Ft/kWh, DC töltőn 179 Ft/kWh.
  • A Lidl weboldaláról indítva: AC töltőn 199 Ft/kWh, DC töltőn 229 Ft/kWh.

Fontos megemlíteni, hogy ezek az árak szeptember 5-étől érvényesek. A tájékoztatón pedig az is szerepel, hogy a Lidl Plus alkalmazáson keresztül indítandó töltés esetén 5000 forintot zárol a lánc a megadott számlaszámon, a zárolási összeg elérésével pedig a töltés automatikusan megáll. A töltés újraindítható a limit elérését követően.

A Lidl lépése után

már csak a Penny Marketnél tudnak széles körben ingyen tölteni az érintettek.

Egy másik diszkontlánc, az Aldi parkolóiban alkalmazott díjtételekkel vetjük össze, akkor a Lidl a most közölt áraival épp ezek alá ment (ott ugyanis 199 forint a kWh-nkénti ár, és egy idő után percdíjat is felszámol az E.On mint szolgáltató).

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 6. 02:00
×
×
×
×