eur:
389.61
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Van, ahol az elektromos autó többet árthat, mint használ

Attól függ, hol használják. A gyors átállás nem feltétlenül kíméli a környezetet.

Az elektromos járművekre való gyors átállás számos helyen több kárt okozna a környezetnek, mint hasznot – mindaddig, amíg nem termelnek több tiszta energiát helyben és világszerte – derült ki a japán Mitsubishi elemzéséből, amelyet a Vezess.hu idéz.

A Mitsubishi által készített számítás szerint a jelenlegi energiafogyasztás és beszerzés alapján az elektromos autók rosszabb hatással vannak a környezetre mint a belsőégésű modellek olyan nagy piacokon mint Kína, Indonézia, Ausztrália.

Egyedül Európa az a terület, ahol az elektromos járművekre való átállás a teljes életciklusuk során összességében kibocsátáscsökkenést eredményez az elemzés szerint.

A többi térségben elsősorban az energiatermelés jelent problémát, mert a helyben termelt villamos energia nagyobb része fosszilis tüzelőanyagból származik.

John Signoriello, a Mitsubishi Motors globális értékesítési és marketing főnöke szerint az elektromos autók környezeti előnyei igazából attól függenek, hogy milyen gyorsan fejlődik az energetikai infrastruktúra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×