eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Pixabay

Majd két hónap szabadságot javasol az egyik párt, melyik lehet az?

Az LMP kifogásolja, hogy az életkor szerinti pótszabadságok száma negyvenöt éves kor felett már nem növekszik. A párt ezért kezdeményezi annak további növelését egészen a nyugdíjig, összesen tizenhat napra - mondta Kanász-Nagy Máté, a párt frakcióvezető-helyettese.

Az ellenzéki politikus elmondta: a munka törvénykönyvének módosítását a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) kezdeményezésére dolgozták ki és nyújtották be az Országgyűlés elé.

Az LMP a "kizsigerelő munka alapú" társadalommal szemben kíván alternatívát nyújtani kezdeményezésével, hogy a többletmunkát végzők is megfelelően regenerálódhassanak.

A törvénymódosító javaslatuk értelmében

negyvenöt éves kor felett is háromévente nőne eggyel az életkor alapján járó pótszabadságok száma egészen 63 éves korig.

Így a húsznapos alapszabadság nem további tíz nappal, hanem összesen tizenhattal emelkedne a nyugdíjig - ismertette. (Arról nem szól a javaslat, hogy ezt a jelenlegi gazdasági helyzetben hogyan gazdálkodnák ki a munkáltatók.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×