eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Happy woman driving a car and smiling. Cute young success happy brunette woman is driving a car. Portrait of happy female driver steering car with safety belt
Nyitókép: dragana991/Getty Images

Bántóan drágult a jogosítvány megszerzése, baj lesz ebből - mondja a szakember

300 ezer forintnál is többe kerül a jogosítvány megszerzése 2020-hoz képést, majd 90 ezerrel drágult ez a szolgáltatás.

A 24.hu gyűjtötte össze a Központi Statisztikai Hivatal adatait. A lap azt is írja, hogy bizonyos esetekben akár a fél millió forintot is elérheti a jogosítvány megszerzésének összköltsége.

A lapnak nyilatkozott Jovánovics János, a Magyar Autóközlekedési Tanintézetek Országos Szövetségének elnöke. Azzal indokolta a félmillió forintot, hogy elméletben elég lenne 29 vezetői órát vennie a tanulónak, hogy a vizsgával együtt meglegyen a kötelező 30 levezetett óra, de a gyakorlatban ez közelebb van az 50-60 órához, ami akár több mint százezer forinttal is megdobhatja a költségeket.

Ráadásul ha valaki megbukik, az újabb 50-100 ezer forintos pluszköltséget jelenthet.

A vidéki árak mindig alacsonyabbak voltak Budapesthez képest, és ez most is így van. Ugyanakkor a drasztikus drágulásnak az lett az eredménye, hogy

jóval kevesebb a tanulóvezető.

Az áremelkedés miatt a tavalyi év ezen időszakhoz viszonyítva körülbelül 30-40 százalékos visszaesés tapasztalható a tanulók számában - fogalmazott Jovánovics János.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×