eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
fotó: MÁV-Start
Nyitókép: MÁV-Start

Indul a bicajszezon a vasúton is

A fővárost a Tisza-tóval összekötő Tisza-tó expressz közvetlen járatként március 11-től május 21-ig és szeptember 2-ától novemberig hétvégén és ünnepnapokon; május 22-étől nyár végéig pedig naponta közlekedik a Keleti pályaudvarról.

A vonat Tiszafüredet érintve Balmazújvárosig jár. Azért fontos ez az útvonal, mert közel 50 – igény esetén bővíthető – kerékpárhellyel szolgálja az utasokat.

2022-ben a Tisza-tavi kerékpáros utazások száma 21 ezer volt, 7710 darab Tisza-tavi kerékpárjegyet értékesített a MÁV-START.

Az újdonságok közül kiemelhető, hogy 2022 vége óta Budapestről már óránként közvetlenül elérhető Gyöngyös a Mátra InterRégió vonatokkal, az akadálymentes FLIRT vagy emeletes KISS motorvonatok 6-12 kerékpárhely áll az utasok rendelkezésére.

A fejlesztéseknek köszönhetően 2022-ben a MÁV-START járatain országszerte csaknem 1,2 millióan szállítottak kerékpárt vasúton, ami 18 százalékkal haladta meg a 2021-es biciklis forgalmat.

A Balatonnál például 20 százalékkal több biciklit szállítottak vasúton az előző évhez képest.

2021-ben az Európai Kerékpár Szövetség rangsora alapján a MÁV-START kerékpáros szolgáltatása a 4. helyezést érte el.

A társaság kiemeli, hogy a vasúti bérlettel rendelkező utasok, szombaton és vasárnap a bérleten feltüntetett viszonylaton díjmentes kerékpárjegy megváltásával ingyenesen vihetik magukkal biciklijüket.

fotó: MÁV-Start
fotó: MÁV-Start

Idén a VOLÁNBUSZ tavalyhoz hasonlóan a nyári időszámítás ideje alatt tervezi a kerékpárszállítási szolgáltatásának biztosítását. Ennek megfelelően március 26-tól október 28-ig a tavalyi évvel megegyezően a Budapest és a Mátra, illetve a Tisza-tó térsége között közlekedő autóbuszok mellett a Budapest és Salgótarján, Eger, Kazincbarcika, valamint Miskolc között közlekedő egyes járatokon biztosított a kerékpárok szállítása a megadott megállóhelyek között.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×