eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Forrás: mavcsoport.hu

Fél millió utas, megvan a MÁV legnépszerűbb külföldi célállomása

Tavaly már megközelítette a nemzetközi utazások száma a járvány előtti utolsó év eredményét. 2022-ben 3,1 millió utas utazott nemzetközi forgalomban Magyarország és más országok között, ami csak árnyalatnyival maradt el a 2019-es 3,2 milliós utasszámtól.

Európa több nagyvárosa is elérhető a MÁV-START járataival: gyors és környezetkímélő módon Berlinbe és Varsóba napi 2 pár vonat, Brassóba napi 5 pár járat közlekedik, Pozsonyba, Kassára, Prágába és Aradra kétóránként közlekednek a vonatok, valamint Münchenbe is ilyen gyakran indulnak, Bécsbe viszont óránként lehet utazni. Tavaly a legnépszerűbb turisztikai célállomás a MÁV-START értékesítésében

Bécs volt, közel 582 ezer utassal;

ezt követte München 106 ezer, Pozsony 93 ezer, Prága 69 ezer, valamint Salzburg 54 ezer utassal.

Budapestről számtalan európai város elérhető éjszakai vonattal, München, Stuttgart, Berlin, Prága, Varsó, Krakkó, Székelyföld, Brassó, Bukarest, és a nyári szezonban a horvát és szlovén tengerpart is.

Nem csak turisztikailag, hanem

nemzetstratégiailag is fontos járat a Budapest–Kolozsvár-Csíkszereda–Brassó között közlekedő Corona InterCity,

ami Nagyváradon, Kolozsváron, Csíkszeredán át Brassóba a Székelyföld és Magyarország között kínál átszállásmentes és biztonságos utazási lehetőséget. A járaton tavaly az utasok száma 22 ezer volt.

fotó: MÁV-Start
fotó: MÁV-Start

Tavaly nyáron a horvát tengerpartra, Splitbe a MÁV-START közvetlen éjszakai járatát, a Lonely Planet gyűjtéséből a The Guardian által Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé választották az Adria InterCityt, aminek a fedélzetén tavaly 9000-nél is többen utaztak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×