eur:
394.4
usd:
371.58
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Aranyrúd a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján a jegybank székházában 2018. október 16-án. Az MNB tízszeresére növelte Magyarország aranytartalékát, a döntéssel 2018 októberében a jegybank nemesfém állománya a korábbi 3,1 tonnáról 31,5 tonnára emelkedett, melynek értéke mintegy 1,24 milliárd dollár.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Itt az MNB legújabb kamatdöntése

Kedden tartotta idei második kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa.

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 13,0 százalékos szintjén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa keddi, idei második kamatdöntő ülésén.

A piac is erre számított.

A jegybank legutóbb szeptember 27-én emelt alapkamatot, akkor 125 bázispontos szigorítást hajtott végre az augusztusi 100 bázispont emelés után.

A tavaly szeptemberi ülést követően bejelentették az alapkamatemelési-ciklus leállítását, a monetáris szigorítás ugyanakkor októberben más eszközökkel folytatódott. Az MNB rendkívüli bejelentéssel megemelte a rendszeresen megtartott egynapos jegybanki tenderek kamatát 18 százalékra;

a heti helyett azóta naponta szervezett betéti tenderek kamatát a piac irányadónak tekinti.

A januári kamatdöntő ülést követően a jegybank megerősítette: a szigorú monetáris kondíciók tartós fenntartása szükséges, hogy biztosítsa az inflációs várakozások horgonyzását és az inflációs cél fenntartható módon történő elérését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×