INFORÁDIÓ
2023. március 26. vasárnap
Emánuel

otp bank

szlovénia

kelet-közép-európa

bankcsoport

Újabb bankra kapott engedélyt az OTP

Újabb bankra kapott engedélyt az OTP

Infostart

Kelet-Közép-Európa vezető bankcsoportja megkapta az NKBM megvásárlásához az utolsó engedélyt a szlovén versenyvédelmi hatóságtól. Az engedély birtokában az adás-vételi ügylet zárása várhatóan a következő napokban lesz.

Az OTP Bank az SKB megvásárlásával 2019-ben lépett be a szlovén bankpiacra, az azóta szerzett pozitív tapasztalatokra alapozva most nagyon jelentős befektetést hajt végre – írja az OTP Bank sajtóközleményében.

Az ügylet lezárásával megkezdődik az SKB és az NKBM egyesítése, így betét- és hitelállomány alapján Szlovénia legnagyobb bankja jön létre, és

az OTP Bank immáron a régió ötödik országában válik piacvezetővé.

Mint írták, az OTP Csoport célja, hogy segítse a szlovén gazdaság fejlődését. Különös figyelmet fordít a KKV-k számára kínált gyors és reális feltételekkel igénybe vehető hiteltermékek kialakítására.

Az OTP Csoport emellett a Ljubljana központjában lévő, régóta elhanyagolt területen szállodát, lakásokat, bérirodát és bevásárlóközpontot tervez építeni mintegy 85 ezer négyzetméter területen. Az Emonika néven ismert ingatlanfejlesztési projekt tervei már a Természetvédelmi Minisztérium engedélyére várnak.

A bankcsoport jelenleg 11 országban van jelen, az NKBM megvásárlása után is tovább terjeszkedik. Jelenleg a régión kívül, Üzbegisztánban készül lezárni legújabb akvizícióját.

Nyitókép: Forrás: Facebook/ OTP Bank
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018