INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

orvos

magánorvos

egészségügy

Folyosó a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának (PTE-ÁOK) 12 ezer négyzetméteres új oktatási és kutatási épületében az avatás napján, 2021. szeptember 5-én. A beruházás a Modern városok programban, 13 milliárd forintból valósult meg.

Kijött a rendelet az egészségügy átalakításáról

Infostart

Ma este is van érdekes Magyar Közlöny. A magánorvosokról is szól.

Péntek este megjelentek a Magyar Közlönyben nincs benne az, hogy havi 20 órában állami munkára köteleznék a főállásban a magánegészségügyben dolgozó orvosokat - legalábbis így értelmezi a megjelent határozatot a hvg.hu.

Az írják, hogy eredeti helyén, "az egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról" szóló rendeletben nem szerepelnek erre utaló mondatok.

A háziorvosok és fogorvosok finanszírozása viszont változni fog, a megjelent rendelet szerint is nagy hangsúly lesz a szűréseken.

Átalakul a kórházi struktúra is, a megyei dolgozók vezényelhetőek lesznek, illetve a kórházakban jelentősen centralizálják majd az ellátást. A pontos részletek - vagyis hogy melyik kórházban milyen ellátás marad meg - egyelőre nem ismert, arról Pintér Sándor belügyminiszter adhat majd ki rendeletet.

Nyitókép: MTI/Varga György
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018