eur:
388.45
usd:
360.75
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A Suzuki a magyar népautó
Nyitókép: Pixabay

Nagyobb a baj, kiderültek a részletek a Suzukik visszahívásáról

Összesen 551 ezer autót érint a fékrendszer hibája, a garancián túliakat is ingyen javítják.

Mint az Infostart beszámolt róla, a fékrendszer hibája miatt mintegy 66 ezer hazai Suzuki személyautót kell szervizbe vinni, ahol az összes érintett modell esetében ingyenesen elvégzik a javítást.

A hvg.hu most azt írja, hogy a termékvisszahívási kampány világszerte több mint félmillió, egész pontosan 551 479 kocsit érint.

A vákuumszivattyú visszacsapó szelepét

  • a K10C, K14C és K14D motorral szerelt esztergomi gyártású Vitarakákon és S-Cross-okon
  • a K10C erőforrású japán Swifteken
  • a K14C, illetve K14D motorra épülő japán Swift Sportokon
  • a K10C motoros indiai gyártású Balenókon

kell cserélni.

A már nem garanciális autók esetében is ingyenes alkatrészcseréről hamarosan értesítést fognak kapni a tulajdonosok, és mivel a visszahívási kampány már elindult, az ügyfelek máris kereshetik a márkaszervizeket időpont-egyeztetés céljából. A Suzuki online rendszerének segítségével alvázszám alapján bárki egyszerűen leellenőrizheti, hogy a kocsija értintett-e a visszahívási kampányban.

A gyártó közlése szerint a fékrásegítő működéséhez szükséges vákuumot előállító szivattyú visszacsapó szelepe a motorolaj egyes összetevőinek hatására megdagadhat. A megdagadt szelep ideiglenesen elzárhatja a vákuum útját a fékrásegítő felé. A fékrendszer ebben az esetben is működőképes marad, de a vezetőnek nagyobb pedálerőt kell kifejtenie a fék működtetéséhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×