eur:
394.3
usd:
369.44
bux:
65713.21
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A Sberbank Magyarország Váci úti bankfiókja 2022. február 28-án. A banknál a Magyar Nemzeti Bank (MNB) két bankszünnapot rendelt el a hitelintézet kérésére ettől a naptól. Ezen időszakban az ügyfelek bankkártyás tranzakciókat igen, ám számlaműveleteket nem tudnak indítani, számlájukra azonban érkezhet pénz.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

A Sberbank is az unió célkeresztjébe került

Készül a következő szankciós csomag.

Az Európai Unió a a következő szankcióhullámban Oroszország legnagyobb hitelezőjét a Sberbankot és más orosz pénzügyi cégeket fog korlátozásokkkal sújtani - közölte az Európai Bizottság elnöke egy német lapban. A Bild am Sonntagban megjelent interjút a Portfóló szemlézte.

Ursula von der Leyen azt mondta, hogy tovább vizsgálják a bankszektort, különösen a Sberbankot, amely az orosz bankszektor 37 százalékát teszi ki.

Az Egyesült Államok áprilisban "súlyos szankciókat" vetett ki a Sberbankra és egy másik orosz hitelezőre, az Alfa Bankra. Nagy-Britannia szintén szankciókkal sújtotta a Sberbankot, és kötelezettséget vállalt arra, hogy 2022 végéig megszünteti az orosz szén- és kőolajimportot.

A Portfólió felidézi, hogy az unió eddig megkímélte a Sberbankot és egy másik nagy orosz hitelezőt, a Gazprombankot, mivel ezeken keresztül történtek az orosz olaj- és gázszállítmányok kifizetései. Von der Leyen elmondta, hogy az EU olyan "okos mechanizmusokon" dolgozik, hogy a következő szankciókba az olajat is bevonja.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Ami a gazdasági eseményeket illeti, csütörtökön az ÁKK kötvényaukciót tart, délután pedig az amerikai lakáspiacról újabb adatot közölnek, utóbbi a monetáris politikai kilátások szempontjából érdekes. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×