eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Pixabay

Megvette a Szózat eredetijét a The New York Times

Egy okostelefonon játszható játékról van szó, eredeti nevén Wordle.

A The New York Times megvette a Wordle-t, a szófejtős sikerjátékot - írja a 24.hu a NYT kiadójára hivatkozva.

A játéknak már magyar változata is van, Szózat a neve.

A pontos vételárat egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de annyit tudni, hogy hétszámjegyű összegről van szó - dollárban.

A Wordle az ügylet lezárultával továbbra is ingyen játszható marad az új és már létező játékosok számára, lényegében semmilyen változás nem fogja érinteni a már ismert játékmenetetet.

A játék lényege, hogy a játékos hatszor tippelheti meg, mi az aznapi feladvány, és mindig egy ötbetűs kifejezést kell kitalálni. A játékos semmi fogódzkodót nem kap azon túl, hogy a program színekkel jelöli, hogy egy betű jó helyen van-e, vagy szerepel-e egyáltalán a megadott szóban. A dolog érdekessége, hogy az egész világon mindenkinek ugyanazt a szót kell kitalálnia.

A játékot készítő Josh Wardle eredetileg a párjának készítette a játékot, aki imádja a feladványokat és a rejtvényeket.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×