eur:
392.26
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
At the Supermarket: Handsome Man Pushes Shopping Card and Browses for Products in the Frozen Goods Section. Man Looks into Glass Door Fridge, Looking for Dairy Products. Other Customer Shopping in the Background.
Nyitókép: gorodenkoff,/Getty Images

Árstop: ilyen formában kell tájékoztatni a vásárlókat – képek

A cégeknek a honlapjukon is fel kell tüntetniük, hogy államilag korlátozott árú termékeket árusítanak.

Amit a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerda este jelzett, az valamivel később Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök miniszteri rendeleteként meg is jelent: a boltokban a kormány által megszabott tájékoztató táblákat kell kitenni az árstopról jövő keddtől – hívja fel a figyelmet a Hvg.hu.

A Magyar Közlőnyben megfogalmazottak alapján a „hipermarket, nagyméretű szupermarket, szupermarket, diszkont és a diszkont területi minimumánál kisebb, de bruttó 200 m2-nél nagyobb alapterületű” üzletben a közzétett három minta (lásd alább) közül az elsőt kell alkalmazni, mégpedig „az üzlet vásárlók által használható összes bejáratánál, az üzletben szokásosan használt információs táblákkal megegyező méretű, de legalább 297×420 milliméter nagyságú (A3) méretben, jól láthatóan”. Az ennél kisebb, illetve a kereskedelmi törvény hatálya alá nem tartozó boltok üzemeltetői választhatnak a háromféle minta közül, és náluk elég a legalább 210×297 milliméter nagyságú (A4) méret.

A rendelet arra is kitért, hogy a honlappal rendelkező cégek teendőire is, ideértve azokat, amik csak online árusítással foglalkoznak: nekik az első mintát kell kitenniük a nyitó felületen jól látható méretben.

Az arculati kézikönyv részletei itt tekinthető meg.

Az árszabályozás az alábbi alapvető élelmiszerekre terjed ki:

  • kristálycukor
  • búzafinomliszt (BL 55)
  • finomított napraforgó-étolaj
  • házi sertéscomb
  • csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég
  • ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% zsírtartalmú tehéntej
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×