eur:
392.89
usd:
366.03
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Unsplash.com

Hivatalos: kiderült, ki alkotta meg a Bitcoint

A bitcoin 2008-as feltalálása óta találgatják, hogy ki lehet a kriptovalutát egy white paperben leíró, álnéven publikáló Nakamoto Szatosi. 2016-ban egy Craig Steven Wright nevű komputertudós jelentkezett azzal, hogy ő volna az, ám állítását többek is kétségbe vonták.

Most azonban a floridai Miamiban egy bíróság lényegében kimondta, hogy Craig Steven Wright a bitcoin feltalálója – idézi a 444.hu a BBC-t.

Wrightnak néhai üzlettársa, Dave Kleiman családjával volt jogvitája, Kleiman örökösei ugyanis azt állították, hogy a két férfi közösen dolgozta ki a bitcoint, így ők Kleiman örököseként jogosultak White jelentős bitcoinvagyonának felére. Craig Steven Wrightnak a bírósági iratok alapján 1,1 millió bitcoinja van, ez jelenleg 54 milliárd dollárt ér.

Az esküdtszék elutasította Kleiman örököseinek keresetét, vagyis Craig Steven Wrightnak nem kell átadnia nekik bitcoinjai felét. Ugyanakkor az esküdtszék ítélete szerint Craig Steven Wrightnak százmillió dollárt azért fizetnie kell Kleiman szellemi tulajdonának megsértése miatt, vagyis döntésük alapján Kleiman is részt vett a bitcoin feltalálásában.

Az ítéletet mindkét fél nagy örömmel fogadta.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×