INFORÁDIÓ
2023. március 31. péntek
Árpád

páty

m1-es autópálya

útépítés

felhajtó

Egy fontos felhajtót építenek az M1-esre Budapest közelében

Egy fontos felhajtót építenek az M1-esre Budapest közelében

Infostart

Autópálya-kapcsolatot kap az eddig elszigetelt agglomerációs település.

Már várják az ajánlatokat a Páty autópálya-összeköttetését megteremtő közbeszerzésben – írja a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hirdetménya alapján a magyarepitok.hu.

A beruházást két ütemben valósítják meg:

  • egyrészt az M1-es autópályán a Pátytól délre fekvő Sasfészektó-pihenőhely, valamint a Pátyot Biatorbággyal összekötő 81106-os jelű közút között épül egy út;
  • másrészt az első ütemben kiépült út folytatásként alakítanak ki egy másik utat a Zsámbék, Páty és Budakeszi között futó 1102-es közútig.

Az első ütemben a Sasfészek-tó pihenőhely meglévő csomópontjából kell indítani az új utat, amely hozzávetőleg 1040 méter hosszú lesz, és két sávon épül ki a 81106-os útig, két új körforgalmú csomóponttal, valamint a Füzes-patak hídját felújítják, a meder rendezésével együtt, emellett a 81106-os utat mintegy 160 méteren átépítik.

A második ütemben egy 1,4 kilométeres, kétsávos új út születik, itt is két új körforgalmú csomópontot alakítanak ki, továbbá az 1102-es utat bontják és felújítják 110 méteres hosszúságú szakaszon.

Páty polgármesterei évtizedek óta kampányolnak ezért a beruházásért, miután a Budapest agglomerációjában fekvő település jelenleg nem rendelkezik közvetlen autópálya-kapcsolattal. A pátyiaknak át kell autózniuk Biatorbágyra, majd a településen keresztülhaladva csatlakozniuk kell az 1-es főútra, és arról csak Biatorbágy után tudnak az M1-es Budapest felé vezető sávjába felhajtani.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018