INFORÁDIÓ
2021. december 5. vasárnap
Vilma

helyreállítás

helyreállítási alap

európai unió

ausztria

Sebastian Kurz osztrák kancellár védőmaszkot visel a parlament ülésén a bécsi Hofburgban 2020. március 3-án. Ausztriában 11 238 igazolt koronavírus-fertőzött van.

Megérkezett az EU helyreállítási csomagjának első, 450 milliós része Ausztriába

Infostart / MTI

Ausztria helyreállítási tervét - melynek alappilléreit jövőorientált, a fenntartható fejlődést szem előtt tartó, klímabarát beruházások képezik - júniusban fogadta el az Európai Bizottság.

Ausztriába megérkezett az Európai Unió járvány utáni helyreállítási csomagjának első, 450 milliós része - jelentette be Werner Kogler alkancellár szerdán Bécsben a Gernot Blümel pénzügyminiszterrel és Karoline Edtstadler európaügyi miniszterrel a kormányülés után tartott közös sajtótájékoztatón.

Az európai uniós úgynevezett "Next Generation EU" helyreállítási alapokból Ausztria 3,5 milliárd eurót kap, melynek egy része közvetlen támogatás, másik része pedig hitel. A most beérkezett 450 milliós kifizetés tulajdonképpen előleg, amint a beruházások elérik az úgynevezett "mérföldköveket", a további pénzeszközök folyamatosan érkeznek majd.

Kogler kijelentette, Ausztria a támogatás minden egyes centjét le fogja hívni, és a hazai pénzeszközök hozzárendelésével az a cél, hogy az ország erősebben kerüljön ki a koronavírus-válságból, mint amilyen állapotban a válság előtt volt. "Az osztrák helyreállítási csomag - amellett, hogy »túlteljesíti« a szigorú követelményeket - egy jobb jövőt teremt nemcsak Ausztria, de remélhetőleg az Európai Unió számára is" - tette hozzá az alkancellár.

Az ökológiai, digitalizációs és klímabarát projektek - az épületszanálásoktól kezdve a vasúthálózat bővítésén át a szélessávú internet teljeskörű kiépítéséig - és a jövőorientált gazdasági ágak támogatása a gazdaság szerkezeti reformjának és egyúttal növekedésének a garanciája - hangsúlyozta a zöldpárti politikus.

Nyitókép: Sebastian Kurz osztrák kancellár védőmaszkot visel a parlament ülésén a bécsi Hofburgban. MTI/EPA/Christian Bruna
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018