eur:
392.38
usd:
365.69
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Young professional working with human resources software on computer
Nyitókép: grinvalds/Getty Images

Intenzív digitális fejlesztés a HR területén – komoly versenyelőnyre tesz szert, aki lép

A Canon Hungária Kft. idei kutatásából kiderült, a cégek 41 százaléka a nem digitalizált dokumentumok elvesztését, valamint a korábbi dokumentumok közötti nehéz kereshetőséget és az ebből származó bosszúságot emelte ki legnagyobb hátrányként a mindennapi munkavégzés során. A meglévő dokumentumok kezelése szintén komoly kihívás, különösen, ha azokat vegyesen, tehát digitálisan, illetve papíralapon is archiválni vagy tárolni kell, és a munkatársaknak egy nem felhasználóbarát rendszerben kell dolgozniuk. A megoldás a digitalizáció: komoly versenyelőnyre tesz szert az a cég, amely a rengeteg, szenzitív információt tartalmazó dokumentumkezeléssel járó HR-folyamatokat modernizálja.

Akármilyen vállalatról legyen is szó, a napi HR-feladatok során számtalan személyes, gyakran szenzitív információt tartalmazó dokumentum keletkezik. A Canon Hungária Kft. idei felméréséből kirajzolódik, nagyon sok cég számára komoly kihívást jelent a dokumentumok kezelése, a nem digitalizált iratok tárolása, az archív anyagokban való keresgélés.

„A koronavírus-járvány felgyorsította a digitalizációt, de a Canonnál azt tapasztaltuk, hogy már az európai általános adatvédelmi rendelet, a GDPR életbe lépését követően nőtt a digitális dokumentumkezelési megoldások iránti kereslet” – mondta az InfoStartnak Marossy Dávid, a Canon Információ Menedzsment terület üzletfejlesztési menedzsere.

A Canon egyedi, személyre szóló megoldásai iránt leginkább a minimum 30-40 főt foglalkoztató, míg a „dobozos”, havidíjas felhőszolgáltatás iránt inkább a kisebb létszámú cégek érdeklődnek, amelyek a munkavállalókkal kapcsolatos dokumentumok megfelelő struktúrában, rendszerezetten való tárolásában tudnak segítséget nyújtani.

Pénzt, időt és energiát spórolhat, aki lép

A jól megválasztott digitális HR-megoldások amellett, hogy megkönnyítik a mindennapokat, növelik a hatékonyságot és a munkavállalói élményt is, mindezek pedig komoly versenyelőnyt jelentenek.

Winkler Zsolt, a Canon Hungária Kft. B2B marketingvezetője elmondta, a digitális megoldások gyakorlatilag le tudnák fedni a teljes munkavállalói életutat, ugyanakkor egyelőre leginkább a toborzás, a beléptetés és a különböző képzések esetén élnek a lehetőséggel a cégek. A Canon szakértői abban egyetértenek, hogy a cégek idővel egyre több folyamatot digitalizálnak majd a szerződéskötéstől kezdve a munkaeszközök kiosztásán át az éves kötelező üzemorvosi vizsgálatra való beutaló, majd az orvos által jegyzett igazolás kiállításáig.

„Rengeteg fejlődési potenciál van a vállalatok által használt dokumentumkezelő- és a már meglévő belső folyamatokat támogató rendszerek háza táján. A felhőszolgáltatások egyre népszerűbbek, hiszen nem szükséges a meglévő eszközpark fejlesztése, egy könnyen kezelhető, jól működő rendszert kapnak a cégek, amely jelentősen megkönnyíti a mindennapokat” – mondta Marossy Dávid, hozzátéve, a papíralapú dokumentumok nem fognak egyik napról eltűnni, de a felhőalapú szolgáltatásokkal kombinálva lényegesen egyszerűbb és gyorsabb lehet a mindennapi dokumentumkezelés, megkönnyítve a cég minden munkavállalójának életét.

Támogatott tartalom

A cikk megjelenését a Canon Hungária Kft. támogatta. A Canon szolgáltatásaival kapcsolatos további információt ezen az oldalon találhatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×