eur:
389.94
usd:
363.83
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Concept of wealth, personal savings and collecting money for retirement
Nyitókép: Bence Bezeredy/Getty Images

Biztos, ami biztos, félrerak a magyar, amennyit csak tud

Persze nem a nyugdíjas évekre, hanem a gyermek jövőjére teszünk félre.

A járvány alatt jóval nagyobb megtakarítások halmozódtak fel a lakosságnál, mint a megelőző időszakban, az öngondoskodás célja nem változott számottevően, továbbra is a legnépszerűbb megtakarítási cél a lakásfelújítás vagy -vásárlás, illetve a gondoskodás a gyermekek jövőjéről - írta a Világgazdaság hétfőn.

Nyitrai Győző, az OTP Bank retail megtakarítási igazgatóságának igazgatója a lapnak elmondta, hogy a jegybanki adatok szerint az első negyedévben a lakossági megtakarítások értékpapírokban, lekötött betétekben, illetve a folyószámlán, látra szóló megtakarításokban lévő része 920 milliárd forinttal nőtt. Ez a szám kiugrónak számít, 2019 azonos időszakában a növekmény csak 478 milliárd forint volt. Hozzátette, hogy az általuk kezelt megtakarítások növekménye harmadával múlja felül a korábbi rekordnak számító 2019-es első negyedév számait.

A lap kérdésére a szakember elmondta: az utóbbi évek tapasztalatai alapján

a lakáscélra gyűjtők többsége különböző állampapírokban és befektetési alapokban találta meg az ideális megoldást

céljai megvalósításához.

A nyugdíj-megtakarítási piacon nem okozott átütő változást a járvány; hiába látja be az emberek többsége, hogy kevés lesz az állami nyugellátás, tízből csak két ember rendelkezik nyugdíjcélú eszközzel - írta a Világgazdaság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×