eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Szerencsejáték Zrt. stratégiai együttműködési megállapodásáról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Akvárium klubban 2020. szeptember 10-én. A nemzeti lottótársaság 2021 végéig támogatja a magyar olimpiai csapatot, és a szponzorációs hozzájárulás nemcsak a nyári, hanem a téli ötkarikás játékokra, valamint a téli európai ifjúsági olimpiai fesztiválra való felkészülésre is kiterjed.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Gyorsított a járvány idején a Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. 2020-ban 575,4 milliárd forintos rekord árbevételt és több mint 23,9 milliárd forint adózott eredményt ért el. Úgy tervezik, hogy az idei árbevétel a 650 milliárd forintot is eléri majd.

Nehéz éven vagyunk túl, nagy kihívásokkal szembesültünk - mondta Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója az InfoRádió kérdésére. A társaság sportfogadási bevételeinek jelentős része eltűnt 2020 tavaszán, a sportesemények elmaradtak - tette hozzá.

Három erős válasszal reagáltak a negatív folyamatokra

- tájékoztatott a vezérigazgató.

  • Nem volt elbocsátás,
  • előrehoztak fejlesztéseket és
  • nagy figyelmet fordítottak az egészségvédelemre.

A stratégiának köszönhetően az árbevétel nyárra visszapattant az elvárt szintre, és 2020 végére már többletet realizáltak. 2020-ban 6 százalékkal magasabb árbevételt, 575 milliárd forintot sikerült elérni 2019-hez képest.

A vezérigazgató várakozásai szerint idén az árbevétel emelkedése folytatódik, az üzleti eredményességhez hasonlóan.

A tavalyi fejlesztések eredményeként 2021 első felében 30 százalékkal magasabb árbevételt sikerült elérni, és az üzleti tervhez képest is 10 százalékkal magasabb árbevételt mutatnak a számok.

Erős volt tehát az idei első félév és ez bizakodásra ad okot

- hangsúlyozta Czepek Gábor.

A fejlesztések a digitalizáció jegyében történtek, fontos volt, hogy bizonyos termékek online is elérhetőek legyenek, emelte ki a vezérigazgató. Tavaly bevezették az e-sport fogadást és az online vásárolható sorsjegyeket, idén pedig a V-sport fogadási lehetőség jelent meg a kínálatban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×