eur:
392.88
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Fehérbort iszik egy vendég egy pincészet teraszán a Veszprém megyei Csopakon 2020. július 21-én. Az Európai Bizottság jóváhagyta a magyarországi Csopak, vagy Csopaki név alatt termelt borok felvételét az oltalom alatt álló eredetmegjelölések (OEM) nyilvántartásába.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Nyitás: ingyen kapják a közterületet a teraszokon kívül is a vendéglősök egy városban

Térítésmentesen biztosít újabb közterületeket a teraszukat megnyitó vendéglátóhelyeknek Kaposvár – mondta Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester.

A politikussal a helyi Rádió Most készített interjút, amelyben Szita Károly hangsúlyozta: a vendéglősöknek nem kell fizetniük a teraszok használatáért, de az önkormányzata ezen felül azt is lehetővé teszi számukra, hogy ugyancsak bérleti díj nélkül asztalokat, székeket helyezzenek ki a kiépített teraszok mellé.

Feltétel viszont a közterülethasználat bejelentése, hiszen fontos, hogy a városban továbbra is rendezett körülmények legyenek – fogalmazott Szita Károly.

A településvezető emlékeztetett rá, hogy az önkormányzati ingatlanban üzemelő kaposvári vendéglátóhelyek a beltereire jelentős bérletidíj-kedvezményt kaptak a koronavírus miatt, e döntés hatálya ez év végéig fennmarad.

Szita Károly megjegyezte, hogy a kaposvári vendéglátóhelyek már készülnek a szombati nyitásra, hozzáláttak a teraszok takarításához, karbantartásához.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×