eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az öt hazai céggel kötött kutatásfejlesztési támogatási megállapodás aláírása előtt a minisztériumban 2020. október 30-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Varga Mihály: 18 milliárd forintnyi beruházásról írtak alá megállapodást négy céggel

A támogatott cégek olyan beruházásokat valósítanak meg, amelyek 1700 munkahelyet védenek meg.

A pénzügyminiszter a Facebookra feltöltött videójában hangsúlyozta, hogy kibővítették a nagyvállalati beruházási támogatás keretösszegét, az eredeti 15 milliárd forintos keretet először 40 milliárdra emelték, majd megduplázták, tehát 80 milliárd forintot fognak ilyen típusú beruházásokra fordítani.

  • A Gallfood Pulykafeldolgozó Kft. 2,4 milliárd forint támogatással 4,9 milliárd forintos beruházást hajt végre.
  • A Kőröstej Kft. 2,24 milliárd forintot nyert el, beruházásának összértéke 4,6 milliárd forint.
  • Az SBS Szerelő, Javító és Szolgáltató Kft. csaknem 2,8 milliárd forintos fejlesztést valósít meg az 1,36 milliárd forintos támogatás segítségével.
  • A Stavmat Építőanyag Zrt. beruházásának összértéke csaknem 5,8 milliárd forint, ehhez 1,44 milliárd forint támogatást kap.

A pénzügyminiszter kiemelte: a járvány ellenére is vannak olyan cégek, amelyek fejleszteni és beruházni akarnak, vannak olyan vállalkozások, amelyek ebben a helyzetben is a lehetőséget látják.

A támogatott cégek olyan beruházásokat valósítanak meg, amelyek 1700 munkahelyet védenek meg és bővítik a kapacitásokat. Ezek nagyban hozzá fognak ahhoz járulni, hogy a magyar gazdaság, ha ez az időszak elmúlik, könnyebben és gyorsabban tudjon újraindulni - mutatott rá Varga Mihály.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×