eur:
393.03
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Ács András

Videó: nagy változást hozott az idei év a befektetési alapoknál

Az MNB több újítást vezetett be, de hol jön a képbe a felhőszolgáltatás?

Az utóbbi időben a befektetési alapok jogi szabályozása jelentős mértékben változott: az így kialakult új környezet kedvez a flexibilis felépítésű alapok létrehozatalának. Videónkban Darvas Tamás jogászt, a Sárhegyi & Társai Ügyvédi iroda munkatársát és Kiss Viktort, a SynerinSoft Kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

2020-től kezdődően változott a limit alatti befektetési alapkezelők szabályozása. Kikerültek ugyanis a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alól, az MNB pedig több újítást vezetett be a felhő alapú szolgáltatásokra vonatkozó iránymutatás, illetve az IT-biztonságra vonatkozó iránymutatás tekintetében.

De mennyiben kedvez az újfajta környezet a flexibilis kialakítású alapkezelők alapításának? És milyen mértékben jöhetnek létre olyan befektetési alapok, amelyek megfelelnek az új, szigorú követelményeknek, mégis rugalmasabban működnek?

Videónkban erről kérdeztük Darvas Tamás jogászt, a Sárhegyi & Társai Ügyvédi iroda munkatársát és Kiss Viktort, a SynerinSoft Kft. ügyvezetőjét.

A cikk megjelenését a Sárhegyi & Társai Ügyvédi iroda támogatta.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×