eur:
394.43
usd:
371.48
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Budapest Airport

Magyar kézbe kerülhet a ferihegyi repülőtér a Bloomberg szerint

Egy magyarokból álló konzorcium ajánlatot tett a Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret üzemeltető Budapest Airport megvásárlására.

A Bloomberg az előzetes tárgyalásokhoz közel álló forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy egy magyarokból álló konzorcium ajánlatot tett a budapesti reptérre. A Budapest Airport három jelenlegi tulajdonosa, a szingapúri állami befektetési alap, a GIC, egy kanadai nyugdíjalap, és az AviAlliance, egy reptereket működtető, szintén kanadai cég. A Bloomberg szerint a tulajdonosoknál egyelőre nincs tervbe véve a reptér eladása – írja a Portfolio.

A koronavírus-válság, ami a légiközlekedési szektort különösen súlyosan érintette, lenyomta a repterek értékeltségét, így most olcsóbban hozzá lehetne jutni a reptérhez. Tavaly, mielőtt kitört volna a járvány, hárommilliárd euróra becsülték a reptér értékét.

A konzorcium tagja a Mol, és mellette Jellinek Dániel, az ingatlanbefektetésekkel foglalkozó Indotek Csoport alapítója és Magyarország egyik leggazdagabb embere. A Bloomberg közlése szerint sem a kormányzat, sem a tulajdonosok, sem pedig az állítólagos ajánlattevők nem kommentálták az értesüléseket. Az AviAlliance egyedül annyit reagált, hogy hisznek a befektetésük hosszú távú növekedési potenciáljában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×