eur:
394.83
usd:
364.11
bux:
65536.97
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Vasúti problémák felszámolására csoportosított át pénzt a kormány

Az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) által finanszírozott vasúti szűk keresztmetszet kiváltásán belül történt átrendezés, fővárosi fejlesztés is érintett.

A Magyar Közlönyben jelent meg az a határozat, amely a vasúti szűk keresztmetszetek előkészítéséről szól. A kormány itt a 3 milliárd IKOP forrást megemelte 3 milliárd 754 millióra, így a projekt össz-költsége 4 milliárd 753 millió forint lett. Maga kivitelezés eredetileg 13,5 milliárd IKOP támogatással számolt, ezt a kormány 12,7 milliárdra csökkentette, a teljes költségvetés 17 milliárd 31 millió forintot tesz ki - írta összefoglalójában a Napi.hu.

A projekt a következőket tartalmazza:

  • a Budapest-Lőkösháza III/1. ütem kivitelezése,
  • a Békéscsaba állomás pályaépítés és a Gyoma - Békéscsaba vonalszakasz új elektronikus biztosítóberendezés építése,
  • a Ferencváros "C" elágazás és Lőkösháza között az ETCS 2 vonatbefolyásoló rendszer telepítése.

A másik határozat a Püspökladány-Biharkeresztes szűk keresztmetszet kiváltása és villamosítása című projektnél a kormány az 573 millió forintos IKOP támogatást 47 milliárd 759 millióra emelte, így a teljes költségvetés 64 milliárd 923 millió forintra rúg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×