eur:
394.2
usd:
365.02
bux:
65570.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Mindent tud, amit a sárga csekk, de sokkal kényelmesebb, gyorsabb

Bár még nem érhető el minden bankban, a fizetési kérelem a következő években meghatározóvá válhat a mindennapokban, például a sárga csekkek befizetésénél – mondta az InfoRádiónak a Money.hu kommunikációs vezetője.

A fizetési kérelem a már márciusban elindult azonnali fizetési rendszer kiegészítő szolgáltatása, amely a sárga csekk minden pozitív tulajdonságával rendelkezik, azon túlmenően viszont egy kényelmesebb, időt spóroló megoldást jelenthet, miután elektronikus megoldásról van szó – fogalmazott az InfoRádiónak Németh-Simkó Judit.

Segítségével bárhol és bármikor, ha rendelkezésre áll internetkapcsolat és valamilyen mobileszköz, elintézhető a csekkbefizetés – tette hozzá a Money.hu kommunikációs vezetője. Sőt ha a pénzintézetünknél elérhető a szolgáltatás,

egyszerre van lehetőség arra, hogy fogadjunk vagy indítsunk fizetési kérelmeket.

Előbbi a gyakorlatban egy csekkbefizetést is jelenthet, amely során például az áramszolgáltató küld nekünk egy igényt, hogy a számlánkat egyenlítsük ki, és ha ezt jogosnak tartjuk, egy gombnyomással elektronikusan jóváhagyhatjuk, így az átutalás meg is történik.

Magánszemélyként, fordított esetben is használható a szolgáltatás, és bárki indíthat fizetési kérelmet. Például ha egy baráti társaság közös fogyasztását egy személy rendezi, az illető ezután indíthat fizetési kérelmet a többek irányába az e-mail címük vagy mobilszámunk ismeretében.

Németh-Simkó Judit az InfoRádió kérdésére azt is közölte:

jelenleg három magyar banknál érhető el a fizetési kérelem,

de ígéretek szerint az év második felében további pénzintézetek is bevezetik a szolgáltatást, jelenleg ugyanis a technikai feltételek kidogozása zajlik. Ha elérhető, a mobilbanki vagy internetbanki alkalmazáson keresztül regisztrálhatunk arra, hogy a számlacsomag alkalmas legyen fizetési kérelmek fogadására, illetve indítására.

Annak, hogy például egy közüzemű számlát fogadni tudjunk, az is a feltétele, hogy a közműszolgáltató valamilyen azonosítónkat, így a bankszámlaszámunkat, esetleg e-mail címünket ismerje, hogy aztán a fizetési kérelmeket elindíthassa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×