INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

györgy lászló

gazdaságvédelmi akcióterv

itm

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Business and Finance Summit 2019 konferencián a Sofitel Budapest Chain Bridge Hotelben 2019. szeptember 12-én.

György László: egyedülálló a kutatás-fejlesztési bértámogatás

Infostart / MTI

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében eddig meghozott döntések 600 milliárd forint értékű extra beruházást ösztönöznek - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Magyar Nemzettel.

Az interjúban György László azt mondta: a kormány továbbra is szem előtt tartja a koronavírus-járvány kezdetekor lefektetett alapelvét, amely szerint annyi új munkahelyet hoz létre, amennyit a vírus tönkretesz.

Megerősítik a kiemelt gazdasági ágazatokat, pénzügyi forrásokat biztosítanak a vállalkozásoknak, megvédik a családokat és a nyugdíjasokat - hangoztatta az államtitkár.

György László úgy vélekedett, hogy

a gazdaságvédelmi lépések fenntarthatóak, mert arányosak, vagyis a kormány nem költ többet a szükségesnél.

Azt hangoztatta, hogy kitartanak eddigi stratégiájuk mellett, amely a magas hozzáadott értéket előállítani képes ágazatok építését helyezi előtérbe.

Az államtitkár úgy vélekedett, hogy egyelőre nem szükséges meghosszabbítani az álláskeresési járadék folyósítási idejét.

György László szerint a legnépszerűbb gazdaságvédelmi intézkedésnek a munkahelyvédelmi bértámogatás bizonyult, amely már több mint 175 ezer magyarnak segített megőrizni az állását.

"Ha viszont az a kérdés, hogy melyik lépés kapja a legtöbb elismerést a gazdasági szereplők részéről, akkor az a kutatás-fejlesztési bértámogatás. Ebben 16 ezren vesznek részt. Ez teljesen egyedülálló intézkedés a világon, az állam negyven százalékban átvállalja azoknak a bérét, akik ezen a területen dolgoznak. Rendkívül fontos az összerendezett tudás megőrzése, megbecsülése. Nagyon sikeres továbbá a nyolchetes, ingyenes informatikai képzés is, amire közel 62 ezren jelentkeztek" - fejtette ki.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018