eur:
395.31
usd:
371.12
bux:
65071.77
2024. április 19. péntek Emma
György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Business and Finance Summit 2019 konferencián a Sofitel Budapest Chain Bridge Hotelben 2019. szeptember 12-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

György László: egyedülálló a kutatás-fejlesztési bértámogatás

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében eddig meghozott döntések 600 milliárd forint értékű extra beruházást ösztönöznek - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Magyar Nemzettel.

Az interjúban György László azt mondta: a kormány továbbra is szem előtt tartja a koronavírus-járvány kezdetekor lefektetett alapelvét, amely szerint annyi új munkahelyet hoz létre, amennyit a vírus tönkretesz.

Megerősítik a kiemelt gazdasági ágazatokat, pénzügyi forrásokat biztosítanak a vállalkozásoknak, megvédik a családokat és a nyugdíjasokat - hangoztatta az államtitkár.

György László úgy vélekedett, hogy

a gazdaságvédelmi lépések fenntarthatóak, mert arányosak, vagyis a kormány nem költ többet a szükségesnél.

Azt hangoztatta, hogy kitartanak eddigi stratégiájuk mellett, amely a magas hozzáadott értéket előállítani képes ágazatok építését helyezi előtérbe.

Az államtitkár úgy vélekedett, hogy egyelőre nem szükséges meghosszabbítani az álláskeresési járadék folyósítási idejét.

György László szerint a legnépszerűbb gazdaságvédelmi intézkedésnek a munkahelyvédelmi bértámogatás bizonyult, amely már több mint 175 ezer magyarnak segített megőrizni az állását.

"Ha viszont az a kérdés, hogy melyik lépés kapja a legtöbb elismerést a gazdasági szereplők részéről, akkor az a kutatás-fejlesztési bértámogatás. Ebben 16 ezren vesznek részt. Ez teljesen egyedülálló intézkedés a világon, az állam negyven százalékban átvállalja azoknak a bérét, akik ezen a területen dolgoznak. Rendkívül fontos az összerendezett tudás megőrzése, megbecsülése. Nagyon sikeres továbbá a nyolchetes, ingyenes informatikai képzés is, amire közel 62 ezren jelentkeztek" - fejtette ki.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×