eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Nagy változásokat látni az ingatlanpiacon

Átrendezte az ingatlanpiacot a járvány, egyre többen keresnek és kínálnak alacsonyabb áron lakást - derül ki az ingatlan.com közleményéből.

Az olcsóbb ingatlanok részesedése főképp a budapesti kínálatban emelkedik - írták. Az összesítés szerint a 30 millió forint alatti lakások aránya tavaly májushoz képest 18 százalékról 24 százalékra nőtt a fővárosban, de kisebb mértékben a vidéki megyeszékhelyeken is hasonló változás látható. A négyzetméterárak ugyanakkor még nem változtak jelentős mértékben, ami az ingatlanközvetítő portál szerint arra utal, hogy az eladók még kivárnak.

Februárban a vevők 54 százaléka keresett ingatlant 30 millió forint alatt, májusban viszont már viszont 57 százalékuk.

Ezzel párhuzamosan 60 százalékról 66 százalékra nőtt azok aránya, akik 60 négyzetméter feletti lakást szeretnének.

Az ingatlan.com szakértője részben a hetek óta tartó bezártsággal magyarázza, hogy nő az érdeklődés a nagyobb alapterület iránt. Balogh László arra számít, hogy a keresleti és a kínálati oldalon is folytatódhat az ingatlanpiac országos szintű átrendeződése.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×