eur:
395.36
usd:
366.65
bux:
65365.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Egy munkatárs eurót számol egy Régi posta utcai pénzváltóban, Budapesten. Történelmi csúcsra, 320 forint fölé szökött a déli órákban az euró forintárfolyama a bankközi devizapiacon. A legmagasabb euró jegyzés 320,30 forinton történt. Az amerikai dollár forintárfolyama is hároméves csúcsra szökött, 246 forint felett kereskedtek az amerikai fizetőeszközzel.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Vaskos számok, ilyen recessziót még nem látott az euróövezet

A valaha regisztrált legnagyobb mértékben csökkent az első negyedévben az euróövezet bruttó hazai terméke az Eurostat csütörtöki jelentése alapján.

Az Európai Unió statisztikai hivatalának előzetes adatokra támaszkodó számításai szerint az első negyedévben az euróövezetben 3,8 százalékkal csökkent a bruttó hazai termék (GDP) az előző negyedévihez képest. Az idei első negyedévi GDP-csökkenés a legnagyobb volt az összehasonlítható alapon vezetett statisztikai nyilvántartás 1995-ös kezdete óta.

A 2019-es negyedik negyedévben 0,1 százalékos volt a GDP-növekedés. Elemzők a ténylegesnél kisebb mértékű, 3,2-3,5 százalékos GDP-csökkenést vártak az euróövezet 19 tagországában átlagosan az idei első negyedévre.

Az euróövezet 19 tagországában éves bázison 3,3 százalékkal csökkent a GDP a 2019 negyedik negyedévi 1,0 százalékos éves növekedés után.

Az Európai Unió 27 tagországában az előző negyedévhez képest 3,5 százalékkal esett vissza a GDP az idei első negyedévben. A tavalyi negyedik negyedévben 0,2 százalék volt a negyedéves uniós GDP-növekedés.

Éves bázison 2,7 százalékkal mérséklődött az EU bruttó hazai terméke az idei első negyedévben, míg 2019 negyedik negyedévében 1,2 százalékos volt az éves növekedés.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×